Lauantaina 26.9. käytiin Espoon Otaniemessä kotimaisen rugbyn finaalipäivä.

Miesten Suomen mestari Helsinki Rugby Club

Lopputulos Helsinki RC vs Warriors RC 40-29

Naisten Suomen mestari Tampere Rugby Club.

Lopputulos Tampere RC vs Turku Swans 26-22

Miesten SM-sarjan karsinnan voittaja Jyväskylä Rugby Club

Lopputulos Jyväskylä Rugby Club vs Pori Rugby 25-5

Miesten SM-sarjan loppuottelussa kohtasivat Helsinki Rugby Club ja Helsinki Warriors RC. Molemmat helsinkiläisjoukkueet ovat kestomenestyjiä lajissa. Helsinki RC voitti tällä kaudella runkosarjan ja selvisi suoraan loppuotteluun. Warriors voitti välierässä Porvoon Old Town Shamrocksin. Loppuottelun alku oli Helsinki RC:n hallintaa ja pisteiden tekoa mutta Warriors pystyi ottelun keskivaiheilla tulemaan pisteissä lähelle kunnes Helsinki teki ratkaisevan eron ja voitti 40-29. Mestaruus on Helsinki RC:n miesten joukkueelle viides.

Naisten Suomen mestaruuden voitti Tampere RC, kun vastassa oli Turku Swans. HRC selvisi finaaliin suoraan runkosarjan voitolla ja Swans välierän kautta, jossa se voitti Helsinki Rugby Clubin. Tampere on voittanut Suomen mestaruuden kerran aiemmin vuonna 2017. Turku Swans ei ole voittanut mestaruutta aiemmin, mutta haastoi tänään varsinkin ottelun lopussa hyvin mutta tamperelaiset voittivat lopulta tiukan ottelun luvuin 26-22.

Päivän kolmannessa ottelussa karsittiin miesten SM-sarjaan. SM-sarjan viimeiselle sijalle jäänyt Jyväskylä Rugby Club kohtasi ottelussa Pori Rugbyn, joka voitti I-divisioonan tällä kaudella. Jyväskylä voitti ottelussa Pori Rugbyn luvuin 25-5 ja jatkaa SM-sarjassa myös ensi kaudella.