Tampere RC ja Big Unit Snow Rugbyn SM-voittoihin

Kuva Laura Helminen / Snow Rugby SM 2024

12 March 2024

Talvinen Jyväskylä, SM-viikko ja Yle tarjosivat upeat puitteet Snow Rugbyn SM-kisoille lauantaina 9.3.

Jyväskylä Rugby Club toteutti rugbykarnevaalin, joka huipentui Ylen TV-kameroiden edessä Laajavuoren hiihtostadionilla pelattuihin miesten ja naisten finaaleihin.

Big Unit voitti miesten Suomen mestaruuden kaataessaan loppuottelussa Helsinki RC:n 4-1. Pori Rugbylle SM-pronssia. Naisten finaalissa Tampere RC vei puolestaan naisten Suomen mestaruuden voittaessaan Turku Swans'n 3-0. Karjalan Rugby Joensuu SM-pronssille.

Alkulohkojen ja pudotuspelien ottelut pelattiin Palokan liikuntapuiston tekonurmella varsin paksussa lumihangessa. Joukkueita oli naisten ja miesten sarjoissa mukana yhteensä 13 ja pelejäkin pelattiin yli 30.

Snow Rugbylle SM-arvo oli ensimmäinen ja toi Jyväskylässä perinteeksi muodostuneelle Snow Rugby -turnaukselle sopivan lisämausteen. Snow Rugby kuului SM-viikkoon, jossa mukana oli myös iso joukko muita urheilulajeja aina kriketistä kädenvääntöön ja jääraveihin. Yle on mukana SM-viikolla isolla panostuksella ja näytti eri lajien finaalitapahtumia suorana Yle Areenassa ja jälkilähetyksinä TV:n puolella.

Snow Rugbyn SM-kilpailut toteutettiin yhteistyössä Jyväskylä Rugby Clubin, Suomen Rugbyliiton ja SM-viikon kanssa.